Miss Magoos Kennel

Miss Magoos Kennel

Hösten är här

BlandatPosted by Maggan & Marianne Oct 23, 2011 19:02:35

Hej alla............

Nu har äntligen hösten kommit, jag tycker faktiskt om när det blir lite kyligare ute och träden nästan brinner i skogen, helt underbat skönt.

Saknaden efter min lilla prinsessa Alva the Star gör fortfarande jätte ont och jag försöker inte tänka för mycket på henne och jag vill helst inte prata om henne heller för då hänger tårarna i ögonlocken, förstår inte vad den lilla rörde till det i mitt hjärta.

Idag var Alvas bror Atlas här och det blev lite jobbigt men han förstod nog för som vanligt kom han och la sitt underbara huvud i min famn, han är lika kramig som Alva var.

Lille Chess som nu är 5 månader växer så det knakar, han är helt ljiuvlig i sitt sätt och älskar allt och alla, han tror han är kung nu i trädgården för när det går hundar förbi så ska han "tala" om att kom inte hit för då biter jag er smiley.

Han har en underbar päls och är riktigt choklad brun, sen säger alla som ser honom att jösses va snygg han är, det tycker ju vi också men man blir ju lite hemmablind. Marianne har ju haft ett gäng kelpievalpar och säger att en så snäll och duktig valp har hon aldrig träffat så det är ju lite kul, jag fostrar honom som jag fostrade Alva så det kanske blir bra, fast dom blir ju lite kramiga och mattiga men vad gör det. Marianne har heller aldrig haft en valp som använder sina näsa så otroligt som denna kullen gör, så det kommer nog bli spår eller kanske sök som Chess kommer stt få pyssla med.

Farbror Dollar har även han levt upp, han springer omkring och leker med Chess leksaker och far runt som om han var ung på nytt fast han snart är 12 år smiley. Mamma Stop tycker han är en jobbig snorunge och fostrar honom ibland ganska tufft, men som tur är så lyssnar han både på Dollar och Stop så det är bra att dom håller han "kort". Alva var ju lektanten åt honom och tillät det mesta han gjorde så nu är det inte lika enkelt att sno ben eller leksaker ur munnen på Stop eller Dollar.

Vi har varit på brukshundsklubben några gånger men efter Alva försvann så har jag tappat ganska mycket av att träna hund av olika slag, jag känner inte det roliga som jag gjorde när det var Chess och Alva utan nu blir det lite konstigt, jag hoppas verkligen känslan kommer tillbaka för det är riktigt kul att kunna gå ut och "umgås" med sin hund i skog och mark.

Jag har även hoppat av att vara med i schnauzerringens styrelse som ledamot för just nu har jag svårt att motivera mej över huvud taget med allt som har med skägg och även kelpisar att göra tyvärr, hjärtat får väl läka så kommer känslan säkert tillbaka.

Det är flera folk som har vilja köpa Chess men eftersom jag har ett stort ego just nu så kommer han inte att säljas till någon även om det kanske hade varit det bästa, men just nu är han min lille prins och han gör ett fantastiskt arbete med att bara vara en kramgo liten björn som slickar bort tårarna när dom rinner ner på kinderna, samt att bara vara nära när man inte mår så bra och längtan efter Alva blir för stor.

Vi har även börjat gå hunduppfödarutbildning och det är faktiskt lite kul, vi är ett gäng glada uppfödare som utbyter tankar och erfarenheter. Det är ganska konstigt men sant, att tänk vad ett sunt förnuft gör att man kommer långt.......

Vi kommer inte tävla eller ställa något mer detta år utan det blir utställning i januari för Stop och troligen Chess, vi anmäler och ser hur han utvecklas och hoppas att hans kropp växer så bra som den har gjort hittils, dom ser inte så rangliga ut dessa kelpievalpar utan dom växer så att dom ser "färdiga" ut hela tiden så det är lite kul.

Vi vill också gratulera Freja med matte Annica, Bingo med husse Loke, Beda med matte Katta, Bobbe med matte Maria, Bästa med fodervärden Anita, Yaga med matte Yezzika, Ni alla har visat framgångar på olika sätt och vi vill tacka ER för det, NI gör oss verkligen stolta uppfödare och vi är mycket stolta över att NI valpköpare tar så bra hand om dessa kelpisar, och vi håller tummarna för fortsatta framgångar.

Ha det nu så bra NI alla och var rädd om era små

Stor kram från oss

Maggan & Marianne