Miss Magoos Kennel

Miss Magoos Kennel

Hundlivet

BlandatPosted by Maggan & Marianne Dec 18, 2011 11:37:11

Hej alla.................

Nu har man börjat vänja sig i att det ösregnar och stormar ute!!! Märkligt att man kan ändra sig så även fast jag verkligen hatar allt som har med regn/blåst att göra.

Vi har varit och hämtat lilla söta Bästa i Oskarshamn, sedan var det att köra hem igen och slänga in all hundar samt oss i sängen så fort det gick, det var liiite trögt det sista att köra tur & retur men det gick och alla i huset somnade som klubbade sälar.

Bästas nya fodervärdsfamilj bor på Höne och mamma Ulrika som tränar hundarna blev som tur var stomförtjust i lilla Bästa, och inte bara Ulrika utan alla ungar och hundar (3innan) samt den goda mannen i huset. Det tog väl några dagar innan allt hade lagt sig och Bästa fann sig till ro, det gjorde nog gott att hon blev superkompis med en av småhundarna i familjen (en chivavva) ursäkta stavningen men har ingen aning om hur det stavas smiley.

Nu tränar Ulrika och Bästa för fulla muggar och jag hoppas att dom inte tränar för mycket för man ska ju ligga på soffan och mysa också smiley, men jag fick ett kort idag på mannen i familjen med Bästa som täcke på sig när dom ligger i soffan, så jag vet att den lilla underbara Bästa har det riktigt bra på alla sätt och vis och vi är mycket stolta över hela familjen som har tagit Bästa till sina hjärtan smiley.

Lille Chess är som en vanlig 7 månaders kelpiekille, han är helt underbar, springer runt och härjar med allt och alla. Lite jobbigt är det så vi tränar mycket på att inte hoppa upp på ALLA vi möter, även att inte dra i kopplet och yra runt. Men eftersom han är så underbar i sitt sätt så stannar ju alla människor på stan och tycker att det gör inget att han hoppar!! JO det gör det........men det är ju lite gulligt också för han är genomsnäll mot alla människor och alla hundar även hanar så det är riktigt kul.

Vi har varit och kollat på fårvallning hemma hos Bobbes matte Maria, DET var skitkul att se och när Maria sa till mej att hämta Chess och ta in honom i ridhuset så vi få se vad han gör!! Så jag sprang och hämtade honom och det kanske jag inte skulle ha gjort för den lille killen vill så gärna vara med och valla får så det blev ett hiskeligt liv så det var bara att ta ut honom igen för jag tyckte lite synd om dom som hade betalt för denna vallningskurs med Karin Söderberg....En fantastisk instruktör som jag blev mycket imponerad av. Och Bobbe var kanon bra på att valla så det har dom gjort bra, nu väntar vi på att få se ett vallprov på Bobbe till våren.....Känn ingen press Maria :-))).

Annars här hemma går det sin gilla gång fast saknaden efter Alva är fortfarande mycket tung, jag tittade på kort i galleriet på hemsidan men det fick jag lägga ner innan jag började lipa igen...........undrar när det ska bli bra?? Kanske den dagen jag skaffar ett skägg ???.

Lite skryt kommer det här också :-)), Chess syster och bror har visat fina framgångar i utställningsringarna som ni kanske har läst på framsidan :-)). Och matte till Cent hon skickar så mycket fina mail om sin lille pojk att man blir helt tårögd av glädje. Det verkar inte finnas nåt fel den hunden, varken det han gör eller ser ut, och han är kurs etta på söket och jag vet inte vad allt han är, MEN vi blir ialla falla stolta och ni två gör verkligen ett fint jobb ihop.

Chess syster Cobra som vi även har som fodertik, där verkar det som om husse polis i familjen inte kan låta bli att träna henne till att bli narkotikahund :-))), vem vet vad detta utvecklar sig i men vi är så klart stolta även av er.

Lilla Cassie har ju också fått ett hem med en kanon matte som tränar flitigt och är på brukshundsklubben ofta, där tror jag också det kommer bli både lydnad och aggilty, det får vi också se lite längre fram vad som sker.

Marianne tränar en del med Chess på lydnaden och min stora träning är mest med att ligga i säng/soffa och pussa på lilleman :-))). Skämt och sido men mycket kärlek ska dom ha och han är faktiskt jätte duktig på en massa saker alla redan, som tex. stjäla julskinka, kött mm mm mm. Men han hade nog fått lite för lite mat dom dagarna det hände :-))).

Nu närmar sig jul och vi ska fira hemma hos oss i år för första gången så det ska bli lite kul och sen kommer ju utställningen i januari där vi kommer ha med ganska många kelpisar på lördagen. Vi kommer även stå i rasmontern för schnauzer på torsdagen, iår ska temat vara arbetande skägg så det passar ju bra att visa upp den enda Korade tjänstehunden som schnauzer i sverige :-))), ...........var tvungen att skryta lite igen för jag vet att många tycker att det inte är något att skryta om MEN det tycker jag, jag blir jättestolt över lilla Queeni som idag även "jobbar" med gamla på ålderdomshemmet ibland och får dom gamla att gå till sjukgymnasten och träna. Bra jobbat mitt underbara skägg QUEENI.

Ha det nu så bra och var rädd om era små

Kram

Maggan & Marianne