Miss Magoos Kennel

Miss Magoos Kennel

Valpar å CHESS :-)

BlandatPosted by Maggan & Marianne Nov 03, 2013 08:42:15

smileyHej alla.................

Är ju inte så ofta jag uppdaterar här på hemsidan eftersom det finns något som heter facebook nu för tiden smiley. Jag själv tycker också att det är kul med fb men tyckte nog att det var liiite roligare när alla hade sina hemsidor och uppdaterade dom ofta smiley.

Men nu fick jag för mej att nu ska det ske..uppdatering alltså, och jag har massor att skriva men jag ska försöka att inte bli för långrandig smiley.

Får väl börja med den sista nyheten och det är ju att våran Bästa ska få bli mamma i år eller i början på nästa år, beror ju lite på när damen börjar löpa. Hanen vi har valt är Leagården's Igor med många meriter smiley och jag själv blev så superglad att han klarade vallprovet för jag vill ha med så mycket vall som möjligt i linjerna och Bästa hon vallar ju både människor och sina flockkompisar så vi tror jättemycket på dessa två individer.

Denna kombination är ju gjord förra året med våran Miss Magoo's Bolt (Bobbe smiley) och Leagården's Impa och igår var det MH för deras valpar med lysande resultat så nu känns det ännu bättre att vi valde Igor, och han är ju inte bara en bra arbetshund utan ser ju även bra ut som jag tycker är superviktigt också eftersom man vill ha med alla delar när man parar smiley.
Både Bästa och Igor har ju huvudena på skaft så detta ska bli riktigt spännande.

Sen har vi Miss Magoo's BEDA smileymed sin matte Katta som lyckas med det mesta som dom gör, som vanligt smiley tog Beda Biret tre dagar i rad med cert, cacib och BIG placering på Gotlandsutställningen i sommar, sen hörde jag på "stan" smiley att det är nära nu tills Beda och Katta kommer att certa till patrullhund och det är så jag får ståpäls bara jag tänker på det, önskar att jag kunde vara med då och se detta men det vågar jag inte för jag vet att matte Katta kommer vara helt sänderstressad den helgen och jag vill inte lägga på henne mer stress än nödvändigt smiley, humm...nu tänker jag som att Katta var en hund.....fast det ligger ju när till hands ibland att tänka så smiley.

Kan även berätta att det går förskräckligt bra med alla våra valpar, dom flesta är nu meriterade och i Norge tävlar dom med stora lysande resultat och i utställnigsringarna skäms vi inte heller smiley.

Sen har vi en lite kille som börjar bli stor nu smiley...om ni inte visste så heter han Miss Magoo's CHESS men kallas även Lilleman, vet inte vad jag ska berätta om honom mer att han har tagit mej med storm. Har nog aldrig haft en så genomsnäll hane som idag kan vara liiiite jobbig med folk eftersom han blir så glad när han träffar folk att det nästan går till överdriftsmiley, han kan bli så glad så han kissar på sig smiley, inte mycket men lite och det ärvde han ifrån Stop som höll på med det länge men det blir bättre, försöker be folk att inte hälsa på honom direkt utan låta han varva ner en stund smiley. Vi tränar lydnad/spår ganska mycket och jag är supernöjd med honom och det är väl tänkt att vi ska ut på tävlingsbanorna i vår/sommar smiley och man mår ju inte illa av att se på honom heller, mitt lille chokladhjärta smiley.

Det som händer med oss tvåbenta är inte så mycket nytt mer än att jag är klar som Patrullhundsinstruktör och jag och Marianne har kurs just nu, vi har underbara ekipage som vi tror kommer bli kanon hundar till försvarsmakten.

Det som kommer närmast nu i höstrusket är som sagt innan att vi ska ha valpar och att Chess ska ut på turné smiley och det kan jag ännu inte berätta om men det kommer ske runt vecka 50 smiley.


Ha det nu så bra alla underbara vänner och ta vara på att det ännu inte har kommit kyla och snö så jobba på med era små smiley.

Stor kram från oss

Maggan & Marianne
Stop, Bästa å Lillemannen.